Vrijdagmiddagborrel

 Samen het weekend afsluiten is een belangrijke traditie. Het is goed voor de sfeer in het bedrijf. In de afgelopen jaren zijn er echter ook minder enthousiaste geluiden te horen over de vrijdagmiddagborrel. Een aantal verkeersongevallen direct na de borrel waren de aanleiding. Daarnaast vertellen sommige minderjarigen dat ze bij de baas hun eerste biertjes drinken als ze vijftien zijn.

Werkgevers met vragen

De meeste werkgevers proberen de vrijdagmiddagborrel zo veilig mogelijk te laten verlopen. In verschillende gesprekken horen we dat zij zich ook soms zorgen maken. Soms loopt de borrel onbedoeld door tot een uur of tien. Soms rijden er toch mensen naar huis die eigenlijk beter niet meer zouden moeten autorijden. Als werkgever wil je op vrijdagmiddag niet met een opgestoken vingertje rondlopen. Maar hoe pak je het aan als er toch net iets teveel wordt gedronken?

Praktische tips

 Verschillende werkgevers uit de regio hebben al plannen gemaakt en ook uitgevoerd. Dit levert tot nu toe de volgende praktische tips op.

  • Regel een Bob.
  • Spreek een duidelijke eindtijd af.
  • Zorg voor een paar elektrische fietsen.
  • Beperk de drankvoorraad.
  • Zorg voor goede alcoholvrije dranken.
  • Leg uit wie er verantwoordelijk is voor het veilig thuiskomen van werknemers.

Wie is verantwoordelijk?

Als werkgevers alcohol schenken gedurende werktijd, dan dragen zij een juridische verantwoordelijkheid voor het veilig thuiskomen van de medewerkers.

Wie alcohol schenkt aan minderjarigen is verantwoordelijk voor de gevolgen van dat alcoholgebruik.

 

 

Een duidelijk Verhaal

Eerder besteedden wij aandacht aan de vrijdagmiddagborrel in Het Verhaal